Thursday, December 30, 2021

Essä om religion

Essä om religion



Religiösa riter utförs vid många tillfällen i relation till viktiga händelser och dominerande uppsats om religion födelse, initiering, äktenskap, sjukdom, död, jakt, djurhållning och så vidare; och de är intimt bekymrade med familje- och släktskapsintressen och med politiska institutioner. Prenumerera gärna nedan! I tusentals år har religionen utövat ett stort inflytande över det ekonomiska och politiska livet. Den har utvecklats från persiska, zoroastrianism och arabisk islamism. Det gör vissa former av socialt beteende som kränkningar inte bara mot samhället utan också mot Gud, uppsats om religion. Förändring är själva kärnan i en levande varelse. Vi använder också tredjepartscookies som hjälper oss att analysera och förstå hur du använder denna webbplats.





Postnavigering



Sådana faktorer inkluderar ras, etnicitet, social klass eller stadsdelar. Ett av bevisen på associeringen av religiösa åsikter till dessa faktorer inkluderar marginaliseringen av vissa grupper baserat på religiösa linjer e. Dessa etniska minoriteter kan hålla fast vid sin religiösa övertygelse om de stöter på någon form av hot mot sin religiösa identitet. Vissa etniska konflikter drivs av mångfald i religiösa åskådningar, särskilt om en etnisk gemenskap känner sig hotad av en annan grupp eller när de religiösa sederna anses kräva konfliktfyllda handlingar. Religion kan också vara involverad i etniska konflikter genom utnyttjandet av de religiösa institutionerna, en faktor som kan förvandla sekulär konflikt till en religiös fråga.


Dessutom kan dominansen av en viss religion i ett grannskap förändra den religiösa övertygelsen hos de minoritetsmedlemmar som kan leva inom. Skillnaden i sociala klasser påverkar också religiös tro och sedvänjor. Till exempel, i den snabbt föränderliga teknologiska världen är själva begreppet religiös övertygelse inte alltid tilltalande. Människor kan känna att religiösa övertygelser inte spelar någon roll ändå eftersom det finns saker som kan tillfredsställa dem. Till exempel, uppsats om religion, några av de individualistiska beteendena är vanligare bland vita katoliker och vita protestanter följt av svarta protestanter och senare judar. När det gäller strukturalistiska övertygelser, uppsats om religion, Feagin fick reda på att svarta protestanter och judar stöder dessa övertygelser mer än vita protestanter och katoliker.


Religiös identitet kan också fungera som en faktor för politisk och social tolkning. Vissa människor skulle bara associera med en politisk tillhörighet som stödjer deras religiösa åsikter även om ledarskapsförmågan och förmågan hos dem i ledande positioner inte är effektiva. Vetenskap och teknik har betydande inverkan på religiösa sedvänjor och övertygelser. Till exempel, de flesta människor i uppsats om religion nuvarande generation skulle hellre tro på vad som är mätbart, bevisat, observerbart, vetenskapligt och har giltighet framför att tro på existensen av övernaturliga varelser som de anser vara vanföreställningar eller önskningar uppsats om religion. Att vara en del av en religiös organisationsgrupp ger formella och informella möjligheter som gör det möjligt för människor att ansluta sig socialt.


Men variationen i sociala klasser påverkar den religiösa övertygelsen, dvs. de rika uttrycker sin tro annorlunda än de fattiga. Enligt Davidson är fattiga människor mer benägna att föra sina böner privat, vara engagerade och underkasta sig sina trosläror och besitta intensiva religiösa erfarenheter. Å andra sidan går de rika och överklassen ofta på gudstjänster och bidrar generöst till religiös verksamhet. Förklaringen till denna variation är att de fattiga visar större religiöshet som en form av uppskov för lidande medan de rika deltar i religiösa aktiviteter i avsikt att bekräfta legitimiteten i deras påstående om att vara medlemmar av hög social klass. Förbättring av de religiösa systemen kan bara uppnås om samhället enas och tar kollektiva förbättringsstrategier.


Ett av de sätt på vilka befolkningen kan påverka förändringar inkluderar att tala över sekulära och religiösa åsikter och uppsats om religion om de åtgärder som bör vidtas. Religiösa institutioner bör undvika läror som äventyrar fred och stabilitet i ett samhälle, uppsats om religion. Föräldrar bör alltid ge sina barn ett bra exempel på sin religiösa övertygelse. Detta säkerställer att även om ungdomarna passerar genom stadiet av tillfällig likgiltighet, kan de fortfarande lita på det exempel som deras föräldrar sätter för att återupprätta sin tro. Präster, lärare, präster och andra religiösa ledare kan också fungera som förebilder för unga. En bra utbildningserfarenhet i religiös övertygelse kan hjälpa dem att stärka sin religiösa övertygelse.


Religiösa praktiker är avgörande för att undervisa och påminna människor om sociala värderingar och etik som förbättrar samhällelig sammanhållning och grannskap. Detta innebär att varje samhällsmedlem har en betydande roll i att säkerställa att de faktorer som påverkar religiositeten negativt elimineras. Feagin, Joe. Söker du läxskrivhjälp? Klicka på Beställ nu-knappen nedan för att skicka in din uppgiftsinformation. Letar du efter läxskrivningshjälp på Sample Essay on Religion? Tja, du kan antingen använda provpappret som tillhandahålls för att skriva ditt papper eller så kan du kontakta uppsats om religion idag för ett originalpapper.


Om du letar efter ett uppdrag att lämna in, klicka på BESTÄLL NU-knappen eller kontakta oss idag. Våra professionella skribenter skriver gärna ditt papper från grunden. Vi ser till att uppdragsanvisningar följs, papperet är skrivet från grunden. Om du inte är nöjd med uppsats om religion tjänsten kan du antingen begära återbetalning eller obegränsade ändringar av din beställning helt utan extra betalning. Vi delar inte din personliga information med något företag eller person. Vi har också sett till att beställningsprocessen är säker; du kan kontrollera säkerhetsfunktionen i webbläsaren. Av konfidentialitetsskäl skickas alla papper till din personliga e-post. Om du har några frågor, kontakta oss när som helst via e-post, livechatt eller vårt telefonnummer. Jag förväntade mig perfektion när det gäller grammatik och jag är nöjd.


Föreläsaren är alltid på huvudet men var nöjd med min uppsats. Än en gång, tack så mycket. Vill du att detta provpapper ska skickas till din e-post eller vill du få veckoartiklar om hur du skriver dina uppgifter? Du kan helt enkelt skicka oss din förfrågan om hur du skriver ditt papper så skickar vi en gratis guide via e-post inom några timmar. Prenumerera gärna nedan! E-postadress: support globalcompose. Öppet alltid, uppsats om religion. E-post: support globalcompose. com Ring nu! Hem Prissättning Våra skribenter Kontakt Exempelblogg. Exempeluppsats om religion. En databas med över miljoner vetenskapliga resurser. Börja din sökning nu. Verk Citerad Feagin, Joe. Davidson, James. Att dela är: OMSORG. Läxskrivhjälp.


Beställ nu Kontakta Essä om religion. Vi kan hjälpa dig med detta uppdrag just nu! Skrivfunktioner. Erfarna författare. Överkomliga priser. Obegränsad och gratis revision. Sekretess Sekretess. Våra kunders omdömen. Jag uppskattar hjälp med uppdraget. Det var svårt för mig men nu är det bra att gå. Påverkan uppsats om religion föroreningar på miljön. Är glad nu att ha genomfört det mycket svåra uppdraget. Kreativa budskapsstrategier. Din skribent gjorde ett bra jobb med revideringarna. Pappret är nu ok. Etik: Teori och praktik. De uppsats om religion var så engagerande men jag är glad att det är gjort.


Kommer att nå dig med fler uppdrag. Titel: Privatisering i eller av Amerika. Titel: Bundabergsutredningen. Pappret ser perfekt ut nu, uppsats om religion, tack till skribenten. Hälso- och sjukvårdssystem, uppsats om religion. Du hjälpte mig att utföra flera andra uppgifter när du hanterade papper. vill tacka dig. Kritikdokument om politisk förändring. En kort lista över våra tjänster, uppsats om religion. Avhandlingsskrivande. Research Paper Writing, uppsats om religion. Hjälp för att skriva uppsatser. Uppdragsskrivande tjänster. Fallstudieanalys. Analys av omvårdnadskoncept. Reaktionspappersskrivning.


Kritiskt tänkande Skriva, uppsats om religion. relaterade artiklar. 30 juni, CO3: Planera förebyggande och befolkningsfokuserade insatser för utsatta befolkningar med hjälp av professionell klinisk bedömning och evidensbaserad praxis. Läxhjälp.





trädgårdsarbete uppsatsskrivning



Skrivfunktioner. Erfarna författare. Överkomliga priser. Obegränsad och gratis revision. Sekretess Sekretess. Våra kunders omdömen. Jag uppskattar hjälp med uppdraget. Det var svårt för mig men nu är det bra att gå. Inverkan av föroreningar på miljön. Är glad nu att ha genomfört det mycket svåra uppdraget. Kreativa budskapsstrategier. Din skribent gjorde ett bra jobb med revideringarna. Pappret är nu ok. Etik: Teori och praktik. Tidningen var så engagerande men jag är glad att det är gjort. Kommer att nå dig med fler uppdrag.


Titel: Privatisering i eller av Amerika. Titel: Bundabergsutredningen. Tidningen ser perfekt ut nu, tack vare skribenten. Hälso- och sjukvårdssystem. Du hjälpte mig att utföra flera andra uppgifter när du hanterade papper. vill tacka dig. Kritikdokument om politisk förändring. En kort lista över våra tjänster. Avhandlingsskrivande. Research Paper Writing. Hjälp för att skriva uppsatser. Uppdragsskrivande tjänster. Fallstudieanalys. Analys av omvårdnadskoncept. Reaktionspappersskrivning. Kritiskt tänkande Skriva. relaterade artiklar. 30 juni, CO3: Planera förebyggande och befolkningsfokuserade insatser för utsatta befolkningar med hjälp av professionell klinisk bedömning och evidensbaserad praxis. Läxhjälp. Hinduen söker befrielse från karmas träldom, vilket är den glädje eller lidande han genomgår som ett resultat av sina handlingar i sitt liv.


Det ultimata slutet på livet är att uppnå Moksha. Buddhisten hoppas kunna uppnå frälsning genom att absorberas av gudomen och gå in i Nirvana. Kort sagt, religion är den institutionaliserade uppsättningen av föreställningar som män har om övernaturliga krafter. Det är ett mer eller mindre sammanhängande system av föreställningar och praxis som rör en övernaturlig ordning av varelser, krafter, platser eller andra entiteter. Religion är sammanvävd med alla aspekter av mänskligt liv: med släktskapssystem, ekonomiska och politiska institutioner. Det har format inhemska, ekonomiska och politiska institutioner.


Därför är det uppenbart att religion fyller ett antal funktioner både för den religiösa gruppen och för samhället i stort. Dessa religionsfunktioner diskuteras nedan. Religion kan sägas hjälpa till i kampen för samhällets överlevnad. Rushton Coulborn har visat att religion spelade en avgörande roll i bildandet och den tidiga utvecklingen av sju primära civilisationer: egyptiska mesopotamiska, indiska, kretensiska, kinesiska, mellanamerikanska och andinska. Religionen i vart och ett av dessa samhällen gav sina medlemmar det mod som behövdes för att överleva i en ogynnsam miljö, genom att ge förklaringar till vissa aspekter av de mänskliga förhållandena som inte kunde förklaras på ett rationellt sätt. I dagens samhällen spelar religionen också denna roll. Genom att relatera den empiriska världen till den superempiriska världsreligionen ger individen en känsla av trygghet i denna snabbt föränderliga värld.


Denna känsla av trygghet hos individen har betydelse för samhället. Religion fungerar som en förenande kraft och främjar därför social integration på flera sätt. Religion spelar en viktig roll för att kristallisera, symbolisera och förstärka gemensamma värderingar och normer. Det ger alltså stöd för sociala standarder, socialt accepterat beteende. Gemensam tro, värderingar och normer mm. är viktiga för att förena människor. När individerna utför ritualer tillsammans förstärks deras hängivenhet för gruppändamål. Genom en ritual uttrycker individen gemensamma övertygelser och känslor. Det hjälper honom således att identifiera sig mer med sina medmänniskor och att särskilja sig mer från medlemmar av andra grupper, samhällen eller nationer. Genom att skilja mellan heliga och oheliga ting skapar religionen en helig symbol för värderingarna och denna symbol blir samlingspunkten för alla personer som delar samma värderingar.


Kon som en helig symbol för hinduerna, till exempel, är en samlingspunkt som ger sammanhållning till det hinduiska samhället. Religionen utför sin integrationsfunktion genom social kontroll. Den reglerar individers beteende genom att genomdriva moraliska principer på dem och genom att föreskriva kraftfulla sanktioner mot dem för kränkning. Det är den yttersta källan till social sammanhållning. Samhällets primära krav är den gemensamma ägandet av sociala värden genom vilka individer kontrollerar sig själva och andras handlingar och genom vilka samhället vidmakthålls. Dessa sociala värden härrör från religiös tro. Religion är grunden på vilken dessa värderingar vilar.


Barn ska lyda sina föräldrar, ska inte ljuga eller fuska, kvinnor ska vara trogna män; människor ska vara ärliga och dygdiga är några av de sociala värden som upprätthåller social sammanhållning. Det är religionen som ber människan att avsäga sig osociala aktiviteter och kräver att hon accepterar begränsningar för sina önskningar och önskemål. Alla religioner har predikat kärlek och icke-våld. De har betonat offer och tålamod. Det är ett av medlen för informella medel för social kontroll. Religion definierar inte bara moraliska förväntningar på medlemmar av den religiösa gruppen utan upprätthåller dem vanligtvis. Den stöder vissa typer av socialt beteende genom att placera de kraftfulla sanktionerna från det övernaturliga bakom dem.


Det gör vissa former av socialt beteende som kränkningar inte bara mot samhället utan också mot Gud. Därför är varje brott mot den acceptabla normen straffbart inte bara av Gud utan av samhället. Hinduismen sanktionerar kastsystemet som reglerar sociala relationer mellan olika klasser i Indien. Religion uppmuntrar människor att ge tjänster till behövande och fattiga och främja deras välfärd. Det utvecklar filantropiska attityder hos människor. Hjälp och assistans ges till fattiga och utblottade personer på grund av religionsinspiration. Man tror att man kan uppnå religionens omhuldade mål genom att ge allmosor och hjälp till hjälplösa och behövande personer. På så sätt främjar religion individers, gruppers och gemenskaps välfärd. Prästadömet var ofta tillägnat konst och kultur.


Prästerna lade grunden till medicinen. Magi gav rötterna till observation och experiment som vetenskapen utvecklades från. Det ingjutade också vanan att göra välgörenhet bland människorna som öppnade många välgörenhetsinstitutioner som sjukhus, rasthus, tempel för att hjälpa behövande och fattiga. Religion tjänar till att lugna mannen i tider av lidande och besvikelse. I denna värld lider människan ofta av besvikelse även mitt i alla förhoppningar och prestationer. De saker som han strävar efter förnekas honom i viss mån alltid. När mänskliga förhoppningar fördärvas, när allt som planerats och eftersträvats har sopats bort, vill människan naturligtvis ha något som tröstar och kompenserar henne. När en son dör försöker mannen lindra sin sorg genom rituella kondoleansutbyten.


På Gud sätter han tro och hyser tron ​​att någon osynlig kraft rör sig på mystiska sätt för att göra även hans förlust meningsfull. Tron på Gud kompenserar honom och upprätthåller hans intresse för livet och gör det uthärdligt. På detta sätt hjälper religionen människan att bära sina frustrationer och uppmuntrar henne att acceptera sin lott på jorden. Människan förenar sig med det oändliga och känner sig förädlad. Genom enheten med det oändliga görs jaget majestätiskt och triumferande. Människan ser sig själv som Guds ädlaste verk som hon ska förenas med och hennes jag blir på så sätt storslagen och lysande. Utöver detta formar religion inhemska, ekonomiska och politiska institutioner. Religion stödjer institutionella mönster mer explicit.


Alla de stora religionerna i världen har försökt reglera släktskapsförhållanden, särskilt äktenskap och familj. Politiska institutioner är ofta sanktionerade av religion: kejsaren av Kina eller Japan var helig; den härskande kasten i Indien sanktionerades av brahmanismen; Frankrikes kungar skulle härska med gudomlig rätt. Religiösa riter utförs vid många tillfällen i relation till viktiga händelser och dominerande intressen: födelse, initiering, äktenskap, sjukdom, död, jakt, djurhållning och så vidare; och de är intimt bekymrade med familje- och släktskapsintressen och med politiska institutioner.


Religion är det centrala elementet i civilisationens liv. Religionen har också utfört en del andra tjänster till mänskligheten, bland vilka Sumner och Keller inkluderade tillhandahållande av arbete, spridning av utbildning, ackumulering av kapital och skapandet av en fritidsklass. I tusentals år har religionen utövat ett stort inflytande över det ekonomiska och politiska livet. Än idag uppmanas religionen att stödja härskare, kontakter och andra rättsliga förfaranden. Förutom positiva funktioner hos religionen finns det några negativa aspekter av dess sociala funktioner. Även om religion är en integrerande kraft, kan den vara störande för samhället som helhet. Sumner och Keller, Benjamin Kidd, Karl Marx, Thomas F. Religionens dysfunktioner är följande. Enligt Thomas F.


Alla protester och konflikter är inte alltid negativa. Protester och konflikter blir ofta nödvändiga för att få till stånd förändringar. Vissa förändringar skulle säkert leda till positiva reformer. Genom att hämma protester och förhindra förändringar kan religion skjuta upp reformer. Sociala värderingar och normer härrör från religiös tro. En del av de normer som förlorar sin lämplighet under ändrade förhållanden kan också vara påtvingade av religion. Än idag möter traditionella muslimer religio-etiska problem när det gäller intressetagande.


Liknande sociala konflikter är uppenbara i fallet med preventivmedel, inklusive abort, i den katolska världen. Religion gör ofta sina anhängare beroende av religiösa institutioner och ledare. Men det utvecklar inte en förmåga hos dem att ta individuellt ansvar. Till exempel föredrar ett stort antal människor i Indien att ta råd från präster och religiösa ledare innan de startar några satsningar. Men de tar inte till sig förslaget från de som är kompetenta på området. Under sin utveckling har religionen stöttat och främjat onda metoder som kannibalism, slaveri, oberörbarhet, offer för människor och djur etc. Eftersom religionen tolkar olycka och lidande i denna värld som manifestationer av den övernaturliga ordningen, helgar den den existerande sociala strukturen.


Religion predikar underkastelse under det existerande socioekonomiska tillståndet och ödet. Det är folkets opiat. Religion är källan till många vidskepelser. Dessa vidskepelser har orsakat skada på människan. Vidskepelser som onda andar och spöken orsakar sjukdomar; fattigdom är Guds begär osv. hindra människors välfärd. Religion leder till konflikter mellan grupper genom att dela upp människor efter religiösa linjer. Det är djupt relaterat till konflikter. Krig och strider har utkämpats i religionens namn. Sumner och Keller är av åsikten att religion ofta orsakar ekonomiskt slöseri. Till exempel att investera enorma summor pengar på att bygga tempel, kyrkor, moskéer osv.


Det leder till slöseri med mänskligt arbete, energi och tid. Religion skapar mångfald bland människor. Det skapar en klyfta bland dem. I Guds och religionens namn har plundring, plundring, massmord, våldtäkt och andra grymma och omänskliga behandlingar utretts till människor. Religion har gjort människor blinda, stumma och döva för verkligheten. De har tro utan resonemang som är blind. Tvärtom har det ofta fått människor att bli bigots och fanatiker. Bigotry och fanatism har tidigare lett till förföljelse, omänsklig behandling och misär. Religion bevarar traditioner. Den predikar underkastelse till de befintliga förhållandena och upprätthållande av status quo.


Religion är inte lätt mottaglig för social förändring och framsteg. Religionen har försökt hindra forskarna från att upptäcka nya fakta. Till exempel försökte den undertrycka Darwins, Huxleys och andras doktriner. Genom att lägga hög premie på gudomlig makt har religion gjort människor fatalistiska. De tror att alla händelser i livet beror på någon gudomlig kraft och därmed på ödet. Som ett resultat undergrävs hans makt och potential. Således påverkar religionen människans kreativitet. Och framför allt ger det ett syfte med vår existens. Föreställ dig en värld utan religion som människor i olika delar av världen följer.


Ta en närmare titt på religion som människor följer. Du kommer att upptäcka att varje religion har sina egna unika symboler, heliga historier och berättelser. Målet med alla dessa är att hitta svaret på människans existens. Även om religionen som följs av människor skiljer sig åt, är majoriteten av människor religiösa. Vissa följer till och med mer än en religion. Religion hjälper människor att få en social identitet och leva tillsammans i harmoni. Religion är en del av vårt dagliga liv. Därför är det fortfarande orsaken bakom de bra och dåliga saker som händer i vårt liv. Många av historiens krig och förstörelse skedde i religionens namn. Mellanösternkriget, korstågen och andra är passande exempel. Religion kan begränsa dig till vissa specifika övertygelser.


Det kan begränsa din frihet. Och sist men inte minst, religion tror på övernaturlig kraft och inte på vetenskap. Tron på livet efter detta hindrar människor från att njuta av ett lyckligt liv när de lever. Men religionen har också sin goda sida. Religionen ansvarar för flera humanitära arbeten. Människor donerar till välgörande ändamål när de besöker platser för tillbedjan. Att donera till religiösa ändamål ger människor tillfredsställelse. Religion hjälper till att bilda sociala grupper av människor som delar liknande moral, värderingar och mål. De ritualer vi följer ger tröst.


Det hjälper oss lätt att möta livets svårigheter. Att samlas på platser för tillbedjan hjälper människor på många sätt. Det är en chans för människor i en gemenskap att se varandra och umgås.

No comments:

Post a Comment